dissabte, 26 de febrer del 2022

MANRESA 2022 - 1er. TORNEIG DE LA MISTERIOSA LLUM

 20 DE FEBRER DE 2022

Sempre és de bon grat descobrir nous camps de tir i assistir a nous torneigs i competicions tal i com ho hem fet aquest darrer cap de setmana.

Els nostres amics del Club Arquers de Manresa han tingut la gran idea que per a presentar en societat les seves noves instal·lacions ho han fet en forma de torneig, i no d'un nou torneig, si no que han rebuscat i trobat un antic torneig que ja és feia a Manresa i que s'anomenava Torneig de la Misteriosa Llum. 

Parlar de la Misteriosa Llum es remuntar-se a l'època medieval per entendre la llegenda de tot el que va succeir en aquesta història. Però anem al que més ens interessa, el tir amb arc, i descobrim que la primera edició d'aquest torneig és va celebrar fa 70 anys, concretament un 21 de febrer de 1952 a les 11:00 del matí a l'Estadi Municipal de "El Congost" de Manresa, tal i com mostra el cartell que anunciava aquesta nova reapertura.

I en aquets 2022, any en que es commemoraria la setentena edició d'aquell vell torneig, els nois del Club de Tir amb Arc de Manresa davant aquest fet hi van dedicar ganes, temps, esforç i il·lusió, molta i molta il·lusió per a fer un gran torneig i aprofitar l'esdeveniment per inaugurar oficialment les seves noves instal·lacions.

I s'ho van treballar tant, que amés de les medalles pròpies de la classificació de la competició, van remenar tot Manresa i els pobles dels  voltants per a aconseguir que botigues i empreses donessin quelcom de regal per a sortejar-los al finalitzar el torneig. Vols amb avioneta, aquaris, dinars en restaurants, flors, sessions de fotografia, etc., i un grapat de coses més que van fer de tota la jornada un dia a recordar.

El torneig es va disputar sobre diana a 18 metres amb dues rondes de 10 tandes de tres fletxes cadascuna, un total de 60 fletxes. 

I pel que fa a la nostra participació al torneig, els resultats obtinguts van ser:

- En la modalitat d'arc longbow sènior masculí, Jaume Montull va obtenir la segona posició a només 6 punts del primer classificat

- En la modalitat d'arc instintiu, sènior femení, M. Elisa Montserrat va obtenir la segona posició fent un gran torneig.

Tot plegat vam gaudir d'un excel·lent dia de fletxes, amb un temps magnífic de sol, amb el retrobament d'antics i nous amics, dins d'un torneig entranyable que de segur tindrà moltes noves edicions en les que esperem puguem assistir-hi.

I ja per tancar aquesta mini crònica no ens queda altra que felicitar a tota l'organització de la tirada, al Club Tir amb Arc de Manresa per tot l'esforç i feina ben feta per aconseguir un torneig fantàstic. Enhorabona nois.


Més fotos del torneig a:

https://photos.app.goo.gl/YMk5J6Wxjo9F2yy99