diumenge, 13 d’octubre del 2019

LA JONCOSA DEL MONTMELL 2019 - XV FIRA DELS OFICIS

12 D'OCTUBRE DE 2019

Aquest passat dissabte es va celebrar a La Joncosa del Montmell la XV edició de la Fira dels Oficis. Un esdeveniment que te com a finalitat la presentació, demostració i ensenyament d'antics oficis i que culmina sempre amb una gran esmorzar-dinar amb tota la gent del poble i vinguts d'altres contrades.

El dia anterior, divendres, durant tota la tarda un nodrit grup de persones ja treballaven en l'organització de la jornada del dia següent. Mentre uns s'encarregaven de la part logística i d'infraestructures d'altres preparaven la part gastronòmica com la carn, fer botifarres, pastissos, etc.

El dissabte es llevà a primeres hores amb un cel tapat i en alguns moments fins i tou va caure una petita pluja que va fer que per uns instants tots estiguéssim pendents del temps. Però res podia aturar a tota aquesta gent que ja amb tot preparat començà a muntar tots els elements que es veurien a la Fira i a posar les nombroses taules i cadires per l'esmorzar-dinar.

El temps va seguir amb el cel tapat sense aigua però amb molt bona temperatura i sense vent i a mig matí també hi feu presencia el sol i fins i tot la calor que va acabar de confirmar una jornada completa.

En la Fira es podia veure apart de l'elaboració tradicional de la botifarra, l'elaboració del pa, elaboració d'aiguardent, una mostra de rebosteria artesana de melmelades i mel, a càrrec de Rosons amb la col·laboració de nombroses abelles, la fabricació artesana de sabó, ect.

En un altre apartat, més de construcció, es feien treballs amb fang i
estucs amb morter de calç aèria, una mostra de treballs amb fusta i més de caire tèxtil una petita exposició de treballs amb macramé. Fins i tot, s'apuntaren els nens de 6è de l'Escola Teresa Godes amb una exposició i venda d'objectes fets a mà.

I durant bona part del matí es va poder degustar aquests productes en el esmorzar-dinar ben acompanyats de vins i caves de la zona.

I a l'igual que varem fer en l'anterior edició de la Fira, també el CLUB TIR AMB ARC ARQUERS DEL MONTMELL s'hi feu present per promocionar l'esport del tir amb arc, el nostre Club i la nostra ESCOLA DE TIR AMB ARC fent demostracions de tir amb arc i deixant que el public assistent pogués tirar unes fletxes sota la direcció dels nostres monitors.

Els que més s'aproparen al nostre estant i zona de tir eren els més
menuts que gaudiren una i altra vegada de l'arc i la fletxa, però també el jovent, els més adults i la gent gran van poder experimentar la sensació de sentir-se arquer per uns moments, deixar anar i veure volar unes fletxes i clavar-se en la diana amb major o menor punteria, però sempre satisfets d'haver-ho provat

Per nosaltres va ser tot un plaer, no només el fet de poder tirar a casa, on pertany el Club, si no de poder participar en aquests tipus d'esdeveniments capaços de reunir en un sol dia a quasi tota la població en una mateixa activitat

També volem donar les gracies a l'Ajuntament del Montmell per facilitar-nos molt les coses, deixant-nos un espai per la nostra activitat, una carpa, taula, cadires i els incansables nois de la brigada municipal que ens van ajudar a transportar les dianes.

Gracies a tots i ens retrobem de nou en la següent edició.


Més fotos de l'esdeveniment a: