dilluns, 15 de novembre del 2021

SERRA DE LLAERS 2021 - OPEN ARQUERIA TRADICIONAL

14 DE NOVEMBRE DE 2021

Després de més de tres anys hem tornat a un torneig de recorregut de bosc, una modalitat ben diferent al que últimament hem fet que és el tir a diana tant en aire lliure com en sala. I hem tornat per a participar en el Open d'Arqueria Tradicional que organitza des de ja fa uns anys el Club Arquers del Montseny en el recorregut de bosc que hi ha a la Serra de Llaers. Un Open que en aquesta edició va comptar amb més de 90 participants de diferents modalitats i categories però sempre amb arcs de caire tradicional com els longbows, els instintius i com no els arcs històrics, veritables protagonistes d'aquesta competició.

Una vegada arribats al lloc, en un matí fred i boirós quasi a pocs minuts d'haver sortit el sol, ja vam veure els primers arquers fent exercicis d'escalfament, tots ben abrigats, a la zona d'entrenament previa a iniciar la competició per anar agafant sensacions i punteria per fer un gran paper en el torneig i poder, tot i la gran competencia que hi ha, pujar el més amunt del podi.

Una vegada fetes les salutacions a tots els nostres amics i nous coneguts i ja feta la nostra inscripció vam muntar els nostres arcs, escollir les fletxes a emprar i, com no, vam abrigar-nos una mica doncs el fred matiner així ho exigia per dirigir-nos tot just a l'inici del torneig que començava en aquell moment.

La modalitat de recorregut de bosc 3D es tracta de recorrer un circuit per enmig del bosc on es van succeint les diferents dianes que en aquest cas es corresponen amb figures 3D de diferents animals que estan a cada punt de tir del circuit. Generalment en competició oficial son 24 dianes i les puntuacions van de 11, 10, 8, 5 i M segons vagi la fletxa. Un 10 és quan es toca la zona de mort de la figura i un 11 si aquest impacte és ben bé al mig d'aquesta zona, 8 punts és quan la fletxa impacta en la zona de ferit, 5 punts quan toca la resta de la figura i M o també anomenat 0 és quan es falla el tir i no impacta a la figura.

Per aquesta competició el recorregut va constar de 30 figures i es va prescindir de la puntuació de l'11, quedant com a 10, 8, 5 i M.

Per a fer el recorregut de bosc els arquers s'organitzen en patrulles de quatre o cinc persones i es tiren dues fletxes per a cada figura. Una vegada anotades les puntuacions de tots els arquers de la patrulla es recuperen  les fletxes tirades i cap a la següent figura fins a completar tot el recorregut establert. Queda guanyador de cada modalitat i categoria aquell arquer o arquera que més punts ha obtingut en tot el circuit.

Per part nostra, del Club Tir amb Arc Arquers del Montmell participaren la Maria Elisa Montserrat Batet, amb la modalitat d'arc instintiu i categoria sènior femení i Jaume Montull Rué que competia amb la modalitat d'arc històric i categoria sènior masculí. Tots dos formant part de la mateixa patrulla que s'acabava component amb tres bons amics, en Jordi Sánchez Cartró en la modalitat de arc lliure, sènior masculí i l'Artur Duch Puig en la modalitat d'arc històric, sènior masculí ambdós del Club Arquers Olivella i Paco López Rodríguez en la modalitat d'arc instintiu, sènior masculí pertanyent al Club Arquers d'Anoia.


Els resultats dels nostres arquers fou excel·lent doncs la M. Elisa Montserrat amb arc instintiu va obtenir la segona posició en la seva categoria amb un total de 322 punts i Jaume Montull amb arc històric va obtenir el primer lloc en la seva categoria amb un total de 317 punts.
 

Després de la tirada hi hagué l'entrega de premis als guanyadors del torneig, i com ja és habitual, seguidament es va realitzar un sorteig de diversos obsequis entre tots els participants de tal manera que tots i cadascun van poder endur-se alguna cosa cap a casa. En el nostre cas una motxilla i un val per una nit amb esmorzar per a pasar-lo a l'Hostal La Serra de Llaers, un des col·laboradors principals del torneig i el lloc on s'efectua la competició.


El nostre agraïment una vegada més a l'organització del torneig amb tots els seus col·laboradors, Club Arquers del Montseny, Arqueria Menchón, Hostal La Serra de Llaers, Dianas Escandell i Archer Targets per la bona organització de la competició, per trobar-nos un recorregut fantàstic i unes dianes fenomenals. I a tots els companys arquers a qui feia temps que no ens retrobàvem i que aquesta vegada ha estat posible.Més fotos del torneig a:

https://photos.app.goo.gl/7N2mL4SzogqvvL5W9

i aquest video dels nostres companys del Club Arquers del Montseny

https://youtu.be/_GIqcvFNORc