dijous, 23 de febrer del 2023

MANRESA 2023 - 2on. TORNEIG DE LA MISTERIOSA LLUM

 19 DE FEBRER DE 2023

Sempre està bé recuperar algunes tradicions que el temps ha deixat enrere i que no s'haurien de perdre mai. Com a exemple d'un d'aquests casos podríem trobar el Torneig de la Misteriosa Llum, una competició de tir amb arc que es fa a Manresa.

Resulta que fa més de cinquanta anys ja es feia aquest torneig en la mateixa localitat manresana i es va perdre com s'han anat perdent tantes i tantes coses en el temps

Però aquet torneig va renéixer l'any passat, en el 2022, recuperat pel Club Tir amb Arc Manresa que aquest any ja celebra la segona edició, amb molts més participants i consolidant-la com una tirada a tenir en compte en el calendari al mes de febrer.

La competició es en format d'aire lliure, a 18 metres amb les modalitats d'arc longbow, arc instintiu, arc nu, arc olímpic i arc compost (o de politges) i les categories son absolutes, es a dir, competeixen homes i dones en la mateixa categoria tant en sènior com en veterà.

El torneig consisteix en tirar dues rondes de 10 tandes de tres fletxes cadascuna sent el guanyador de cada modalitat i categoria el que aconsegueix més punts. Es tira sobre una diana de 40 cm. i les puntuacions van des de el "0" (fletxa nula) , 5, 6, 7, 8, 9, 10 com a màxima puntuació


Les modalitats i categories que ens interesen com a Club son les d'arc longbow sènior i arc instintiu sènior, que son en les que participen els nostres arquers.

I els resultats dels nostres arquers son els següents:

En arc Longbow sènior absolut: 
- Jaume Montull Rué - 3er. Classificat amb una puntuació en la primera ronda de 241 punts i en la segona ronda de 212, fent un total de 453 punts.

En arc Instintiu sènior absolut:
- Maria Elisa Montserrat Batet - 7na. Classificada amb una puntuació en la primera ronda de 241 punts i en la segona ronda de 229, fent un total de 470 punts.

Sobre la tirada dir que aquesta va estar molt bé. Per ser el mes de febrer a Manresa, propens a fer bastant de fred, el dia va ser molt assolellat, sense aire i fins i tot va haber-hi sensació de calor que va anar augmentant a mesura que avançava el matí.

I sobre l'organització dir que va ser perfecta, una vegada més, superant-se en cada edició, fent-nos sentir com a casa, omplint-nos la panxa per carregar de nou forces amb una botifarrada i fent un sorteig entre tots els arquers de diversos productes i material al finalitzar la tirada. Tot plegat excel·lent.

Esperant ja la propera edició...


Més fotos del torneig a: