dilluns, 18 de setembre del 2023

SARAGOSSA 2023 - XLIV TORNEIG VERGE DEL PILAR - XLIII TROFEU IBERCAJA

16 I 17 DE SETEMBRE DE 2023


Aquest passat cap de setmana corresponent als dies 16 i 17 de setembre s’han celebrat a les instal·lacions del Centre Esportiu Municipal "La Granja" de Saragossa el XLIV Trofeu Verge del Pilar i el XLIII Trofeu Ibercaja, dues competicions molt arrelades en el panorama esportiu del tir amb arc.

Una competició en la que hi participen més de 130 arquers de clubs de tir amb arc d'arreu de l'estat espanyol la península espanyola amb clubs de la Comunitat de Madrid, Castella - La Manxa, Castella i Lleó, Andalusia, País Basc, Navarra, Andorra, Aragó, València i Catalunya. La representació esportiva del Penedès va anar a càrrec del Club Tir amb Arc Arquers del Montmell.

Com és habitual, el dissabte va començar amb el Trofeu Verge del Pilar que consisteix en un Round 1440, que consisteix en tirar 4 tandes de 6 series de 6 fletxes per sèrie, un total de 144 fletxes a una diana de diferents mides i diferents distàncies segons la modalitat i categoria de tir sent el guanyador l'arquer que més punts obtingui a la finalització.

Per la part que toca al Club de Tir amb Arc Arquers del Montmell, que va competir amb dos arquers, les modalitats van ser la de Arc Instintiu i la de Arc Longbow. Tant en les dues modalitats la distància és igual, 30 metres mentre que la mida de la diana en Arc Instintiu és de 80 cm. la de Arc Longbow és de 122 cm. una mica més gran sobretot per la dificultat d'aquesta disciplina.

Al finalitzar aquest torneig, després de 8 hores de competició i de suportar l'intens calor i la molta xafogor que feu durant el torneig que va provocar que les puntuacions en general haguessin baixat una mica, doncs no és gens fàcil per aquest esport haver de lluitar contra els elements climatològics, el resultat dels Arquers del Montmell va ser:

- Jaume Montull Rué en la modalitat de arc Longbow sènior masculí, ha obtingut la segona posició amb uns parcials en cada tanda de 243, 251, 263 i 223 que configuren un total de 980 punts.

- Maria Elisa Montserrat Batet, en la modalitat d’arc Instintiu sènior dona, ha obtingut la sisena posició amb uns resultats parcials de 220, 215, 190 i 240, fent un total de 865 punts, millorant en 90 punts més que l'edició de l'any passat.

I el diumenge es va disputar el Trofeu Ibercaja que consta de dues series classificatòries, per a fer ranking i sobre aquest mateix, es fan tandes eliminatòries de arquer contra arquer fins que queda el guanyador del mateix. En aquest torneig s'unifiquen les categories d'Arc Instintiu i Arc Longbow tant masculí com a femení. És tira a una diana de 30 metres, arquer contra arquer, com els penaltis en el futbol, i el guanyador passa de ronda eliminat al seu oponent.

Després de quatre hores de torneig aguantant de nou el fort vent que desviava moltíssim les fletxes del seu objectiu a la diana, i el cansament del dia anterior, els resultats dels nostres arquers foren una novena posició per Maria Elisa Montserrat Batet que va caure en vuitens de final i una També novena posició per Jaume Montull Rué al caure també en vuitens de final en un duel molt ajustat amb el finalment guanyador d'aquest segon torneig..

Destacar la bona organització per part dels organitzadors del torneig i el seu exquisit tracte en vers nosaltres i, una vegada més, i no ens cansarem d'això, lamentar novament la falta d'instal·lacions al Penedès per a poder practicar aquest esport tot i que es vegin representats cada vegada per els seus esportistes.

En definitiva, bons resultats tenint en compte el nivell de competitivitat i dificultat que requereixen aquest tipus de torneigs.

Grans esportistes i millor persones, el nostres sector femení


Més fotos de l'esdeveniment a:

https://photos.app.goo.gl/rnFc6rpH9VP2Jr8P6