dilluns, 9 d’octubre del 2023

LA JONCOSA DEL MONTMELL 2023 - XVIII FIRA DELS OFICIS

 07 D'OCTUBRE DE 2023

El dissabte dia 7 d'octubre es va celebrar a La Joncosa del Montmell la XVIII edició de la Fira dels Oficis. Un esdeveniment molt popular que te com a finalitat la presentació, demostració i ensenyament d'antics oficis i la degustació gastronòmica de molts dels mateixos, finalitzant la jornada sempre amb una gran esmorzar-dinar de gran germanor amb tota la gent del poble i vinguts d'altres llocs.

La preparació d'aquesta petita fira comença el dia anterior, divendres, durant tota la tarda un bon grup de persones treballaven en l'organització i es repartien les diferents tasques a fer. Mentre uns s'encarregaven de la part logística i d'infraestructures, cadires, taules, posicionament de parades, etc., d'altres preparaven la part gastronòmica que acompanyaria al visitant durant tota la jornada, com la carn, fer botifarres, pastissos i coques, refredar el cava, etc.

I el dissabte va començar de bon matí amb un gran sol, cap núvol i una calor que aniria augmentant a mesura que anaven passant les hores. Però ni la intensa calor que feia ni res podia aturar a tota aquesta gent que ja amb tot preparat començà a muntar tots els necessari per al bon desenvolupament de la Fira, organitzant als firaires i als primers i matinadors visitants que va començar a arribar i a posar les nombroses taules i cadires per l'esmorzar-dinar.

Els visitants de la Fira van poder gaudir de poder veure i tastar es podia veure l'elaboració tradicional de la botifarra i poder tastar-les, l'elaboració del pa, elaboració d'aiguardent, una mostra de rebosteria artesana de melmelades i mel, la fabricació artesana de sabó, cistelleria, esmaltat de joies, tallers de fang, petita exposició de treballs amb macramé, ect, i on també participaren els nens de 6è de l'Escola Teresa Godes amb una exposició i venda d'objectes fets a mà i per la gent menuda hi havia jocs artesanals per a poder divertir-se i passar una gran jornada.

I durant bona part del matí es va poder degustar aquests productes en el esmorzar-dinar ben acompanyats de vins i caves de la zona.

I a l'igual que ja vàrem fer en anteriors edicions de la Fira, també el CLUB TIR AMB ARC ARQUERS DEL MONTMELL hi vam ser presents amb el nostre ofici, també antic, de molts milers d'anys d'antiguitat, que no és altre que el tir amb arc. Així doncs, amb la finalitat de donar a coneixer i promocionar aquest esport el Club i la nostra ESCOLA DE TIR AMB ARC vam fer demostracions de tir amb arc i fent que el public assistent pogués tirar unes fletxes sota la direcció dels nostres monitors.

Com es habitual, els que més s'aproparen al nostre estant i zona de tir eren els més menuts, atrets sempre per aquesta activitat, que gaudiren una i altra vegada de l'arc i la fletxa, però també el jovent, els més adults i la gent gran van poder experimentar la sensació de sentir-se arquer per uns moments, de deixar anar i veure volar unes fletxes i clavar-se en la diana amb major o menor punteria, però sempre satisfets d'haver-ho provat.

També volem donar les gracies a l'Ajuntament del Montmell per facilitar-nos molt les coses, deixant-nos un espai per la nostra activitat, una carpa, taula, cadires i tota la atenció de la que vam precisar.

I com no, donar també les gracies a la Holly King i la Renata Miklos, arqueres novelles residents al Montmell, per la seva col·laboració que ens va ajudar moltíssim en el tir amb arc i que, amés de ser ja unes excel·lents arqueres, tenen també moltes ganes de promocionar aquest esport.


Gracies a tots i ens retrobem de nou en la següent edició.

Més fotos de l'esdeveniment a: