dimarts, 18 de juliol del 2023

ENCAMP (ANDORRA) 2023 - IX TORNEIG INTERNACIONAL VILA D'ENCAMP

15 DE JULIOL DE 2023


Una de les competicions que comencen a ser habituals i previstes anualment per el Club Tir amb Arc Arquers del Montmell (CTAAM) és la que es fa cada any a la vila andorrana d'Encamp

El club Tir amb Arc d'Encamp (TAE) organitzava aquests dies 15 i 16 de juny el 9é Torneig Internacional Vila d'Encamp en format de Round 900. Un torneig que tradicionalment es feia en un dia que, degut a que han batut el rècord d'inscripcions en aquesta edició, s'han vist obligats a allargar-ho un dia més per la quantitat d'esportistes que s'hi han presentat.

Com hem dit la competició va ser en format de Round 900 que consta en tirar tres tandes de fletxes dividides en 5 series de 6 fletxes cadascuna, o sigui 30 fletxes per tanda, 90 fletxes en total. En la modalitat d'arc longbow i arc instintiu es tira a una diana de 122 cm. situada a diferents distancies segons la tanda. Així en la primera tanda la distància és de 40 metres, 30 metres per la segona i 20 metres per la tercera. Les puntuacions de cada fletxa van des de el "0", la pitjor puntuació al "10" la millor.


En les quatre hores que va durar la competició, que fou per la tarda, els arquers van poder passar de la calor extrema que esta fent en aquests dies d'estiu a un fort vent que de manera continuada va anar bufant fent caure a terra més d'un parapet i desviant més d'una fletxa. Circumstàncies que sens dubte va afectar notablement a tots els competidors a l'hora de fer punts.

La representació de l'Alt Penedès va anar a càrrec del Club Tir amb Arc Arquers del Montmell (CTAAM) amb dos competidors, que com ja ens tenen acostumats aquest any, van tornar a fer pòdium.

Els resultats van ser:

En la modalitat d'arc instintiu, sènior dona, la Maria Elisa Montserrat Batet va obtenir a 40 metes 171 punts, a 30 metres 196 punts i a 20 metres 253 amb un total de 620 punts que li atorgaren la 1ra. posició, guanyant el torneig, i poder pujar al més alt del podi.

En la modalitat de longbow o arc recte, en Jaume Montull Rué va obtenir a 40 metres 140 punts, a 30 metres 197 punts i a 20 metres 238 punts fent un total de 575 punts que finalment li van atorgar la 4ª posició del torneig.

Dos bons resultats per ser la segona vegada que aquest club participa en una competició internacional fora del país i que ens anima a continuar endavant a seguir en aquesta línia.

Felicitar al Club local i organitzador del Torneig, el Club Tir amb Arc d'Encamp per la magnifica i impecable organització de tota la competició i per la celebració dels seus primers 20 anys de com a club


Més fotos del torneig a: